Foci

2009.04.20. 02:27

Egy pontot megért

Paks - Sorozatban tizenkettedik mérkőzésén is megtartotta veretlenségét a ZTE FC élvonalbeli labdarúgó csapata, amely szombaton a Paks vendégeként ért el 1-1-es döntetlent.

Kerkai Attila

JEGYZŐKÖNYV
Paks-ZTE FC 1-1 (0-0)Paks, 1965 néző. Jv.: Németh Á. (Butkai, Marton).

Paks: Csernyánszki 6 - Horváth L. 5, Éger 6 (Horváth S. -, 63. p.), Pandur 6, Pintér A. 5 - Heffler 6, Böde 5, Zováth 5, Szabó J. 5 (Nikolov 5, 57. p.) - Tököli 6, Kiss T. 5. (Fiola -, 90. p.). Vezetőedző: Gellei Imre.ZTE FC: Vlaszák 6 - Kocsárdi 6, Botis 5, Miljatovic 5, Szamosi 6 - Varga R. 6, Máté 5 (Alomerovic-, 73. p.) Sluka 5, Horváth I. A. 5 (Illés Gy. -, 70. p.), Hajdú 5 (Balázs Zs. 6, 46. p.) - Waltner 5. Vezetőedző: Csank János.Gólszerzők: Tököli a 64. (11-esből), illetve Balázs Zs. az 53. percben.Sárga lap: Tököli az 53., illetve Hajdú a 20., Botis a 64., Máté a 68., Varga a 75. percben.

Paks - Sorozatban tizenkettedik mérkőzésén is megtartotta veretlenségét a ZTE FC élvonalbeli labdarúgó csapata, amely szombaton a Paks vendégeként ért el 1-1-es döntetlent.

Két, hasonló karakterrel bíró csapat nézett farkasszemet egymásnak szombaton este az Atomvárosban. Kezdve azzal, hogy Csank János, a ZTE és Gellei Imre, a Paks vezetőedzője is a legrutinosabb és legelismertebb edzők közé tartoznak idehaza; de a két mérkőző fél játékosállománya is bőven rendelkezik kipróbált, tapasztalt játékosokkal. Csank János azzal az egyszerű megoldással kívánta kihúzni az ellenfél méregfogát, hogy a négy védője mellé pluszban Varga Róbertet bízta meg a gólkirályjelölt Tököli Attila személyes védelmével . A fiatal játékos ennek megfelelően el nem mozdult a csatár mellől, miközben a Paks jobban kezdett és többet is birkokolta a labdát. Néhány távoli lövésen kívül viszont nem kerültek veszélybe a kapuk, a védelmek jól zártak, bár a ZTE játéka inkább passzívnak volt nevezhető.

A második félidőben szinte nekiugrott a Paks a zalaiaknak, de az 53. perc vendégvezetést hozott. Kocsárdi a jobb oldalról magasan ívelt a kapu elé, ahol érkezett Balázs Zsolt, aki ballal, 6 méterről kapásból lőtt laposan a hálóba, 0-1. Tököli veszélyes lövése (alig ment fölé), majd Heffler próbálkozása (Vlaszák ujjheggyel tolta mellé a labdát) után a 63. percben Waltner tisztán vezette kapura a labdát, de 20 méterről átemeléssel próbálkozott - sikertelenül... A 64. percben Kiss esett át a lábakon, a játékvezető pedig jóindulatúnak bizonyult, hiszen tizenegyest ítélt (a bíró szerint vétkes Botist a társaknak kellett megállítaniuk, nehogy a sípmester közelébe férkőzzön...) Tököli viszont nem hibázta el a büntetőt, 1-1. Innentől lett igazán parázs a hangulat, a Paks nagy erőket mozgósított a vezetésért, miközben a ZTE szinte magára húzta az ellenfelet. A záró negyedórára a zalaiak feljebb tolták a védekezésüket, s a végén két ordító helyzetet hagytak ki. Előbb a 85. percben Alomerovics tiszta helyzetből 14 méterről mellé gurított, majd a 89. percben Balázs Zsolt szinte a kapu torkában hibázott. (Utóbb elmondta: a kissé mögé érkező labda egy védő lábán is irányt változtatott, ezért nem találhatta el.) Gól tehát már nem esett, az eredmény öszességében igazságos.

Gellei Imre: A ZTE imponáló ajánlólevéllel érkezett, de talán túlbiztosította a védelmét. Kiss és Tököli révén nagy erőket mozgósítottunk a győzelem érdekében.

Csank János: Az első félidőben a csapat tudása ötven százalékát mutatta. A mezőnymunka alapján igazságos a döntetlen, de a nagyobb helyzeteink nekünk voltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!