Foci

2009.04.16. 02:29

A rutinosabb csapat győzött

Zalaegerszeg (bl) - A labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában tegnap a ZTE FC II. vendége a Lombard Pápa együttese volt. A rutinos vendégek magabiztosan győztek a közepes színvonalú mérkőzésen.

Bóbics László

ZTE FC II - Lombard Pápa 0-3 (0-3)
Zalaegerszeg, 500 néző. Jv.: Pintér (Huszár, Kovács Z.)

ZTE: Sipos G. - Zsömlye, Kovács G, Bozsoki , Borsos (Turcsik, 46. p.) - Dóczi, Balogh A. (Keszei, 69. p.), Lukács T., Petneházi (Péter, 46. p.), Csutak - Balázs Zs. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Pápa: Szűcs - Nagy S., Sipos T., Farkas A., Rajnay - Varga S. (Venczel, 72. p.), Gyömbér, Bárányos, Heffler N. (Sarus, 61. p.), - Alex (Szabó Zs., 46. p.), Bali. Vezetőedző: Véber György.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó. Balázs Zsolt előtt adódott az első lehetőség, de Farkas az utolsó pillanatban tisztázott. A másik oldalon Bárányos ismert fel egy aprócska lehetőséget, s gólra váltotta, hiszen jobbról mintegy tíz méterről az alsó sarokba lőtt, 0-1. Továbbra is a mezőnyben valamivel többet birtokolta a labdát a Pápa. Aztán a 19. percben Heffler húzott el a bal oldalon, nagy lövése a rövid saroknál a felső lécről a földre vágódott, Alex eszmélt a leggyorsabban és a jobb alsó sarokba gurított, 0-2. Nem sokkal később a bizonytalankodó hazai védők között Bali három méterről a bal kapufát találta el. A félidő hajrájában Gyömbér talált rést a ZTE védelmének közepén, higgadtan elfektette a kifutó kapust, majd jobbal tíz méterről a kapu közepébe gurított, 0-3.

Fordulást követően cserékkel átrendezte sorait a ZTE, masszívabb lett a védekezésük és kiegyenlítettebb lett a játék. Az 50. percben Zsömlye előtt adódott lehetőség, ami kimaradt. 12 perccel később Lukács is hibázott a kapu előtt. Az óra mutatója a 70. percnél állt, amikor Balázs Zsolt négy méterről leadott lövését Szűcs szögletre tornázta. A Pápa magabiztosan tartotta az előnyt, és végül megérdemelten nyert.

Dobos Sándor: Nagy előnyt adtunk az első félidőben, szünet után voltak helyzeteink, de mi kihagytuk.

Véber György: A meccs első felében jól futballoztunk és a helyzeteinket is belőttük. Fordulás után visszavett a csapat, nem kellett volna, de így is biztosan győztünk. Fordulás után már jóval több zalai lehetőség adódott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!