Foci

2007.12.12. 03:29

A sportág követei

Zalaegerszeg (ka) - A hagyományokat követve, a ZMLSZ az idén is átadta a Zala Megye Labdarúgásáért-díjakat.

Kerkai Attila

A Zala Megyei Labdarúgó Szövetség (ZMLSZ) 1996-ban alapította meg a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat, melyet évente, a Labdarúgás Világnapja alkalmából adnak át.

A tegnapi ünnepélyes díjátadón Lang Ferenc, a ZMLSZ főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket, majd szólította az elismerésben részesített sportszervezeteket, illetve sportembereket. Az idén a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat a Lets do it-Technoroll-Teskánd, a Legea megyei bajnokság I. osztályában résztvevő együttese, az NB III-ban szereplő NTE 1866 MÁV csapata, valamint Fentős Pál, a szintén NB III-as Femat-Csesztreg KSE gárdájának edzője vehette át Molnár Lászlótól, a ZMLSZ elnökétől.

Az elismerésben részesítettek munkásságát méltató szavak után Fentős Pál, a díjazottak nevében köszönte meg az elismeréseket, aki a sportág iránt érzett elkötelezettségéről is bizonyságot adott. A családi tragédia ellenére - a nyáron fiát veszítette el tragikus körülmények között, amikor ifjabb Fentős Pál, a Kapuvár-Csesztreg mérkőzésen esett össze, s később már nem tudták megmenteni az életét - töretlenül folytatja munkáját csapatánál.

Az NTE 1866 részéről Kozma Lajos szakosztályvezető pedig azon örömét fejezte ki, hogy nagy megtiszteltetés a díj odaítélése csapatuk számára, s remélik, hogy Nagykanizsán is hasonlóképpen értékelik majd munkájukat.

Két visszavonuló játékvezető, Fábián Sándor és Szép Sándor munkáját is ajándékkal ismerték el a szövetség vezetői.

Ezek is érdekelhetik