Reggeli bringásoknak

2018.05.09. 09:00

A környezetbarát közlekedést népszerűsítették Egerszegen

A kerékpárral közlekedőknek kedveskedtek kedden reggel finom falatokkal a megyeszékhely két pontján is.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor/ Zalai Hírlap

A Gasparich utcában a BGE Gazdálkodási Kar Infocentruma előtti fedett átjáróban terített asztalok, enni-innivaló csalogatott, immár hetedik alkalommal. Mint a szervezők egyike, Góczán Judit könyvtáros elmondta, a zöld kampusz program meghirdetésekor a környezetbarát közlekedés támogatására az intézmény 30 kerékpárt szerzett be, ezeket a hallgatók kölcsönözhetik ki.

- Hamar kedveltté váltak, amit mutat, hogy 50-60 letéti kártyát adunk el, azaz ennyi legalább a rendszeres használók létszáma is – magyarázta.

Fotós: Arany Gábor/ Zalai Hírlap

A bringás reggelin részt vett a kar önkéntes fenntarthatósági hallgatói csoportja is. A gazdálkodási és menedzsment szak három hallgatója, Farkas Rebeka, Mihály Luca, Blaskovics Bianka ezt követően Törökországba indult, ahol az úgynevezett zöld vállalkozói tevékenységet támogató központ létrehozását célzó projekthez kapcsolódnak be Nagy Orsolya tanárnő vezetésével és bemutatják a Gombos Tamás mérnökkel közösen a fenntartható gazdálkodáshoz fejlesztett tananyagokat. Tegnap az egerszegi Dísz téren is reggelivel fogadták a bringásokat a Decathlon áruház jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!