Frissen Zalából

2021.11.22. 07:00

Your Song: Száztíz dalt hallhatott a zsűri és a közönség Kanizsán

Négy korcsoportban és öt kategóriában összesen száz feletti dal hangzott el a Your Song elnevezésű országos énekversenyen, amelyet második alkalommal rendezett meg a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület. A kétnapos, pénteken és szombaton zajló programnak a Honvéd Kaszinó biztosított helyet.

Gyuricza Ferenc

Árkosi Klaudia nagy sikert aratott éneklésével

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A versenyre 149 nevezés érkezett, ám mint azt Szollár-Nikolics Zsanna, a szervező egyesület elnöke elmondta: a járványhelyzet miatt a helyszínen 110 produkciót láthatott a színművész Kálloy-Molnár Péter vezette zsűri és a közönség.

Árkosi Klaudia nagy sikert aratott éneklésével
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Szervezőtársaimmal, Pávlicz Erikával és Fási Barnabással közösen ezért úgy döntöttünk, hogy a távol maradók számára biztosítjuk az online részvétel lehetőségét, azaz, aki feltölti a dalát egy megadott internetes platformra, azokat ugyancsak értékelni fogja a zsűri – folytatta Szollár-Nikolics Zsanna. – Örömmel tapasztaltuk, hogy igen magas színvonalú verseny volt, amihez igyekeztünk a lehető legjobb feltételeket biztosítani a résztvevők számára, különösen a technikát illetően.

A négy korcsoportból három – mini, ifi és tini – az általános iskolák alsó és felső tagozatosait, valamint a középiskolásokat takarta, míg a fennmaradóban a felnőttek versenyeztek. Műfajok szerint öt kategóriát jelöltek meg. Volt népdal, musical, pop, énekelt vers és saját feldolgozás, illetve egyéb, amibe minden olyan dalválasztás belefért, ami az előzőeknek nem felelt meg. A paletta így igen széles volt, a rocktól a jazzen át a folklórig terjedt. Legnépszerűbbnek a pop és a musical bizonyult, ezekben a kategóriákban minden egyes korcsoportban húsz feletti nevezés érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!