Egyéb

2012.03.16. 11:39

Szappantartó-dizájn

A sebességtől szinte ráfeszül az útra, gyöngyházzöld színe messziről csillog az aszfalton. Csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy egy Trabant 601-es közeledik. Nem is akármilyen, hanem sportos példány.

zaol.hu

A kocsi gyárilag világos almazöld színben került a férfihez, de ezt a szerinte előnytelen fényezést lecserélte sötétkék és ezüst kombinációra. A sportos külsőről négy évvel ezelőtt mondott le, akkor a 1985-ös Trabantja megérett az újabb átalakításra.

- Gyöngyház-metál sárga, valamint méregzöld festéket kevertek össze, ebből lett ez a kissé meghatározhatatlan, talán fűzöld fényezés - folytatta Balázs. - Nyáron a napsütésben inkább sárgás, télen zöldes, tehát különlegesen színváltó, jó döntés volt ezzel az árnyalattal lefújni. A műszerfalról lekerültek a felesleges rekeszek, a műanyag borítás, s helyüket a ma trendi minimál dizájn vette át, egyetlen kilométerszámláló órával.

Balázs a legendás 26 lóerős motoron nem változtatott túl sokat, pusztán kipolírozta az átömlő réseket, ettől 100 helyett olykor 130 kilométeres óránkénti sebesség elérésére is képes a Trabant. Az első kagylóülések Suzuki Swift GT-ből érkeztek, a hátsó oldalablakok billenthetők. A kasztnit 6 centiméterrel leültette, hogy ne billegjen és jobb útfekvésért a csapterpesztést kiszélesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!