2011.09.20. 02:26
Őszi krumpliszüret
Az alábbi írást prósza-, paprikás krumpli- és dödölleszerető olvasóinknak ajánljuk.
A tapasztalatok alapján kétféle krumplit lehet megkülönböztetni: a szépet, amit a kiszedésnél biztosan kettévágunk a kapával, illetve a csúnya, rohadt burgonyát, amit viszont épen sikerül kicsalogatni földágyából. Pölcz Istvánné Rózsika azt meséli, idén csak hatalmasra nőtt, egészséges krumplival találkozott, és ő bizony nem vágta ketté a prósza alapanyagot.
- Igazából, a papa a krumpliszedés mestere, ő nem vág ketté egyet sem. A nyár vége felé tapasztalt szárazság ellenére, idén gyönyörű termés volt, alig győztük bezsákolni a rengeteg krumplit. Kézzel szedjük ki a burgonyát, ami előbb zsákba, majd a sötét pincébe kerül. Aztán készülhet is a finom nudli, paprikás krumpli, dödölle és szilvásgombóc...