Egyéb

2011.06.17. 02:28

Pünkösdi s(z)árnyalás: 10 éve jár Somogybabodra a Kis-Balatoni Off Road Klub

Szabadság, szerelem, temérdek por és még több sár - ez a somogybabodi off road fesztivál, amit hagyományosan a pünkösdi hétvégén rendeznek.

Horváth-Balogh Attila

 - Bár a vasárnapig tartó fesztivál pénteken kezdődött, mi már kedden ott voltunk.

Az off roadosok jelmondata szerint ahol az út véget ér, ott kezdődik az Élet - s utóbbiban bizony, volt részük a kis-balatonosoknak: bár a fő attrakciót a lóerők és a pilóták küzdelme jelentette a sárral és a porral, voltak szép lányok is, na meg amolyan igazi ereszd el a hajamat típusú bulik...

 

Az épített dzsippel (G-Mercedes alváz és Volkswagen TDI motor) Hahótról érkező Verasztó Lászlónak éjszakára is jutott a dagonyából.

- Egy barátunk este elakadt a sárkatlanban, s mentenünk kellett - idézte fel. - Kihúztam, aztán meg én ragadtam bele a trutyiba - ő viszont engem nem tudott kirángatni, mert túl kicsi volt hozzá az autója. Az éjszakát ott töltöttük, és reggel hat óra körül érkezett csak segítség - mesélte el.

Utóbbit a miklósfai Veres Lázár szervezte, aki utcai Mitsubishi Pajerójával járta meg az off road-paradicsomot.

- Mi ezt élvezzük, s ha elsőre nem maradunk a sártengerben, újra és újra nekimegyünk, amíg nem sikerül - magyarázta. - Aztán jön a művészet, mert az esetek többségében a sárba sem előre-, sem hátramenetben nem akarnak belekapni a kerekek, oldalról pedig olyan meredek siratófalak határolják a pályát, hogy azokon lehetetlen felkapaszkodni.

Nem veszélytelen sportág hát az off road, de Veres Lázár szerint ez csak akkor igaz, ha valaki nem tartja be az írott és íratlan szabályokat.

Lóerő rovatunk további cikkeit ide kattintva olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!