Egyéb

2010.05.11. 09:07

Étek a szabad ég alatt

A felhők még riogatnak bennünket, de a nyár már bebocsátásra vár. Érdemes előszedni bográcsot, grillsütőt, hogy kéznél legyenek, ha kerti főzéshez, sütéshez támad kedvünk.

Péter Gyöngyi

 

A legfontosabb persze az, ami a bográcsba, a grillrácsra vagy éppen alufóliába csavarva a parázsba kerül, de akadnak eszközök, melyek megkönnyítik, biztonságossá teszik a műveleteket.

A fáról, illetve a faszénről semmiképpen ne feledkezzünk meg, nem biztos, hogy maradt tavalyról, anélkül pedig bajos lenne bárminek nekikezdeni. A tűz élesztgetéséhez hasznos a fújtató, s ha már az előkészületeknél tartunk, érdemes használat előtt vízbe áztatni a fanyársakat. Bográcsozás esetén gondoskodjunk a különféle kanalakról - kavarni, kóstolni, meríteni is kell -, a sütkörészéshez pedig a grill-lapátot, a húsvillát, a fogót szerezzük be. Nem árt, ha van hőálló kesztyűnk, kenőecsetünk, esetleg permetezőpalackunk, melynek tartalmával - folyékony ízesítőkkel, olívaolajjal, borral, ecettel - folyamatosan locsolgathatjuk az étket.


 További cikkek Szép otthon mellékletünkből itt!



Recept-ötletek ZH-Konyha rovatunkban - Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!