Egyéb

2009.07.09. 02:25

A félelmet használja a program

Nagykanizsa (sza) - Bár újra és újra kidolgozzák a legújabb vírusok, trójaik ellenszerét a szakemberek, a rossz szándékú programozók sem tétlenkednek. Ennek eredményeként kismértékben emelkedik a világ számítógépeire leselkedő fertőzésveszély.

Szalabán Attila

Az egyik legfrissebb vírust a kifejező Bloodhound.Malautoit névre keresztelték.A kizárólag windows rendszereken terjedő kártékony programról egyelőre nem tudták megállapítani a szakemberek, mi is a valós célja, ám az eltávolításához szükséges segédprogramokat, adatbázisokat már számos vírusirtással foglalkozó szakcég elérhetővé tette az interneten.

Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközöket használunk fel a vírusok elleni védekezésben. Ügyeskedő programozók ugyanis a félelmet is igyekeznek kihasználni: nemrég internetre került az AntivirusAgentPro , mely a készítők állítása szerint megtalálja a legjobban elrejtett vírusokat is. Csakhogy az alkalmazásról azóta megállapították, hogy a felhasználókat félrevezeti - egy látványos képernyőn 5-6 vírus nevét is felsorolja, mint az adott számítógépen talált kártevőket, holott a valóságban még csak nem is keres... A program célja valójában a haszonszerzés: a regisztrációs díjért cserébea vírusok holtbiztos eltávolítását ígéri - végül is, a gépünknek tényleg nem lesz baja.


Minden, ami DIGITÁLIS - barangoljon rovatunk cikkei között! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!