Egerszeg Fesztivál

2010.05.14. 04:08

Ki lesz a prószák ura?

Csülkös, kapros, aszalt szilvás... s még sorolhatnánk, hányféle ízesítésben tálalták már fel a versengő csapatok a korábbi göcseji prószafesztiválokon a címadó étket.

Magyar Hajnalka

 

De mi lesz idén? A friss receptek egyelőre titkosak, az egyéb újdonságok azonban korántsem.

– Arra törekszünk, hogy a látogatók és a csapatok a prósza fogyasztásán, illetve sütésén túl egyebekben is részesüljenek az immár 16. alkalommal megrendezendő programon – mondja elöljáróban Kondor Anita, a szervező Keresztury ÁMK igazgatója.

Ennek jegyében – az ötlet tavalyi sikerén felbuzdulva – a versenyzők kisüthetik Magyarország megyéit is. A 19 induló csapat között kisorsolják a megyéket, majd az alkalmi szakácsok a serpenyőben úgy igazgatják a masszát, hogy a végeredmény minél inkább hasonlítson az adott földrajzi objektumra. Szerencsés egybeesés, hogy megyéből és csapatból egyaránt 19 akad, bár ez utóbbi tényt leginkább az határozza meg, hogy az ÁMK éppen ennyi gázrezsóval bír.

– További újdonsága a vasárnapi programnak, hogy aki kedvet érez, benevezhet a prószák ura versenyre is – folytatja Kondor Anita. – Ennek lényege, hogy a vállalkozó kedvű csapatvezetők valamelyik magyar királyunk alakját öltenék magukra. A korhű gúnyán túl a prósza ízesítése is illeszkedhet a választott korhoz, a csapat pedig az udvartartást jelenítené meg. Aki a leg hűbben alakítja az uralkodót, egy évre elnyerheti a prószák ura címet. A megtisztelő titulus mellé feliratos vándorserpenyő jár díjként, amit a borítékolhatóan nehéz helyzetű zsűri ítél majd oda. Elnöke: Tóth Endre mesterszakács, tagok: Horváth Mária mesterszakács, Takács Pál étteremtulajdonos, dr. Szabó Antal kamarai alelnök.

A prószagyár (receptekért lapozzon!) a Dísz téren rendezkedik be, két sátorban. A színpad sem marad üresen, 14 órakor gyerekműsor lesz (Dórci és a Fülesek), 17 órakor kezdődik az eredményhirdetés, s a prószák urának avatása, majd a Dirty Sleepers, valamint a Magashegyi Underground ad koncertet. 

 

Egerszeg Fesztivál 2010 - Minden egy helyen, klikk ide!

A részletes program itt olvasható. 

 

OLDALTÖRÉS: Prószás receptek

 

 

 

Aludttejes prósza

Kukoricaprósza I.

Kukoricaprósza II.

Csirkemell mikádóban

Tócsi

Tavaszi pulykamell

További receptek a ZH Konyhájában - Klikk ide!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!