Csúcstechnológiával

2022.07.07. 06:00

Ultrakönnyű, hajlítható okostelefont mutatott be a Huawei

A Mate Xs 2 klasszikus, kifelé hajtható kialakítású, ultrakönnyű készülék, amely jelenleg a legvékonyabb modell az összehajtható okostelefonok piacán.

A kétirányban forgatható zsanérszerkezet révén az okostelefon elegáns, úgynevezett unibody, azaz egy egységből kialakított házat kapott. Ennek köszönhetően a Mate Xs 2 könnyen összecsukható, kihajtva pedig tükörsima a képernyője. 

Az okostelefon az iparágban vezető 7,8"-es, 2480 x 2200 felbontású True-Chroma összecsukható kijelzőt és a Huawei XD optikát támogató kamerarendszert kapta. A képernyőt tükröződésmentes nano optikai réteggel látták el, ezáltal a kijelző kevesebb fényt ver vissza és jobb olvasási élményt nyújt napfényben. Összehajtva a Mate Xs 2 19:9-es kijelzőaránnyal rendelkezik, így ahhoz hasonló, kényelmes élményt nyújt, mintha egy nem összecsukható, megszokott méretű okostelefont tartana a kezében a felhasználó.

A készülék súlya mindössze 255 g, amit eddig csak a nem összecsukható okostelefonok tudtak elérni. Kis súlyát az innovatív, könnyű anyagok alkalmazásának köszönheti – így az ultrakönnyű üvegszálaknak a hátlapban, valamint annak, hogy a ház megformálásához a repülőgépiparban használt kiváló minőségű titánötvözeteket és könnyű, de nagy szilárdságú acélt használtak. Ezek az anyagok egyben szilárddá és törésállóvá teszik a Mate Xs 2-t.

Zászlóshajó funkciók, kiemelkedő teljesítmény, professzionális kamerarendszer

A HUAWEI Mate Xs 2 Qualcomm Snapdragon 888 chippel érkezik, emellett 4600mAh akkumulátorral szerelték fel, és támogatja a 66W-os HUAWEI gyorstöltést. A készülék rendkívül vékony, nagyméretű sztereó hangrendszerrel rendelkezik, amelyet egy új, mesterséges intelligencia-vezérelt szoftvermegoldás (AI Sound Engine) tesz még kiforrottabbá.

Kamerarendszere 50MP felbontású True-Chroma kamerát tartalmaz, emellett a továbbfejlesztett Huawei XD Optics technológia felel a valóságot élethűen visszaadó fényképezésért. Hűen reprodukálja a színeket az XD Fusion Pro True-Chroma Image Engine technológiának, a 10 csatornás többspektrumú érzékelőnek köszönhetően.

Valósághűbb navigáció a Mate Xs 2-n

A Mate Xs 2 nagyobb képernyője lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Huawei térkép-szolgáltatása, a Petal Térkép használata közben egyszerre több információt láthassanak, ami jobb rálátást ad az útvonal-lehetőségekre, és megkönnyíti a sávok közötti navigációt. A készülék összecsukott és kihajtott képernyővel egyaránt használható vezetés közben, utóbbi esetben a nagyobb méretű, kiváló felbontású kijelzőnek köszönhetően a Petal Térkép 3D-s nézete még részletgazdagabb, valósághűbb élményt nyújt.

Az alkalmazás megjeleníti az egyes épületek részleteit, az időjárásra vonatkozó adatokat, és a napszaknak megfelelő fényhatásokat, például éjszakai üzemmódban az utcalámpák és az épületek esti világítását. Ezenfelül a térkép-szolgáltatás még optimalizáltabb sávválasztó funkcióval rendelkezik, használható offline módban, a négy évszaknak megfelelően személyre szabható a felhasználói felület stílusa, valamint további térképréteg hozzáadásával látható a hőmérséklet és a csapadékmennyiség.

A Petal Térkép interaktív élményt nyújtó, felhasználóbarát felülete elnyerte a világ legtekintélyesebb dizájn- és formatervezési díját, a Red Dot Design Award-ot.

Egyelőre nincs hír arról, hogy Magyarországon is forgalomba kerülne a Huawei Mate Xs 2.

Borítóképünkön videóhívásban a Mate Xs 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!