Csesztreg

2016.04.10. 10:33

Négy és fél évtizede szól általuk a nóta

Csesztreg – Nagyszabású műsorral, vendégek garmadájának közreműködésével ünnepelte alapítása 45 éves jubileumát a csesztregi pávakör.

Gyuricza Ferenc

A szombat délután megtartott gálán az ünnepelt pávakör mellett nyolc további dalkör – a szintén helyi Kortalan Népdalkör mellett Hévíz, Alsópáhok, Perenye, Zalaszentbalázs és Nyúl, valamint a szlovéniai Kapca és Hármasmalom művészeti csoportjai –, továbbá a novai Gubinecz Ákos népdalénekes és a szilvágyi Rokolya Tánccsoport lépett fel.


Ünnepi beszédében a pávakör művészeti vezetője, Molnár Ferencné megemlékezett a négy és fél évtized eredményeiről, beszélt az alapítókról és a korábbi vezetőkről, de azt is kiemelte, hogy rajtuk kívül egy hasonló kort megélt dalkör létezik csupán az országban, a Hévízgyörki Asszonykórus.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a hagyományőrző tevékenység jelentőségét méltatta, és ugyancsak ő nyújtotta át a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége díszoklevelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!