A jó és a rossz harca jelenik meg a Tales Of Evening klipjében

Tornyiszentmiklós - Minden ember kettős személyiség, a jó és a rossz harca folyamatosan dúl a lelkünkben - ezt fejezi ki honlapunkon a Zala megye legkedveltebb együttese címet elnyert a Tales Of Evening legújabb klipje.

Gyuricza Ferenc


Az Inkább egyedül című dalhoz forgatott kisfilm különleges technikával készült, egyes jeleneteiben az énekes Dudás Ivett kettős szerepben, hol elbűvölően bájos személyiségként, hol sötét lelkületű gonosz démonként látható.
Egy klipforgatás számos feladatot rá a felvételen dolgozókra, hiszen a rengeteg vágás miatt az egyes jelenteket egymás után többször, különböző kameraállásokból kell rögzíteni. A nem egészen négy perces klip felvételei szombat hajnaltól vasárnap késő estig tartottak, közben számos nehézséggel meg kellett küzdeniük a zenekar tagjainak és a stábnak. Lemerült, eltörött, kifogyott - ezek voltak a leggyakrabban elhangzott szavak az újravesszük felkiáltás mellett. A legnehezebb feladata Ivettnek volt, aki a ködös, hideg hajnali órákon fegyelmezetten, zokszó nélkül állt újra és újra kamera elé, s még az sem szegte kedvét, hogy a lezúduló eső teljesen eláztatta őket.
- Amikor a dal megszületett, éppen olyan korszakomat éltem, amikor úgy éreztem, néha jobb inkább egyedül - magyarázta a Tales Of Evening vezetője, a billentyűs hangszereken játszó, dalszerző-szövegíró Ádám Attila. - A dal eredetije tehát még más koncepcióval készült, szakítás utáni lelkiállapotot tükröz. A kisfilm elején történik is utalás erre.
A Tales Of Evening tagjai hosszasan gondolkodtak azon, hogy a Hertelendy Attila főszereplésével felvett Lázadás után mely’ dalhoz készüljön az újabb klip. Alternatívaként Az én csodám című szerzeményen merült fel, ám a koncertjeik alapján mégis az Inkább egyedülre esett a választás.


- Bárhol játszottunk, mindenhol azt vettük észre, hogy ez a dal nagyon kedves a közönségnek, szinte már slágernek mondható - folytatta a zenekar vezetője. - Az ötletet, hogy Ivettet kettős személyiségként ábrázoljuk, én vetettem fel, de a megvalósítás Gerócs Balázs munkáját dicséri. Nem volt egyszerű a feladata, már nemcsak ahhoz ragaszkodtam, hogy Ivett hol jó, hol rossz szerepben tűnjön fel, de azt is kértem, hogy a két személyiség a klip végén egyszerre legyen látható.
A forgatás helyszínének Tornyiszentmiklóst nézte ki a zenekar vezetője, ahol ideális körülményeket tudtak biztosítani ötletük megvalósításához. A község határában található vadászházban rögzítették a beltéri jeleneteket, az épületet övező ligetes erdő pedig a szabadtéri felvételekhez biztosított ideális helyszínt.
- A forgatás valójában két napot vett igénybe - tette hozzá az operatőri mellett a vágói feladatokat is ellátó Gerócs Balázs, aki jelenleg ugyan Budapesten él és dolgozik, de szintén erős zalai kötődésekkel bír. - Első nap azokat a jeleneteket vettük fel, amelyeken csak Ivett látható, a második napon viszont már a zenekar tagjai is jelen voltak.
A vágás és az utómunkálatok körülbelül két hetet vettek még igénybe, így a zenekar kérésének megfelelően már november elején látható volt a klip, s rövidesen az angol nyelvű verziót is bemutatják. Azért volt sürgős a megjelenés, mert a Tales Of Evening-re komoly feladat vár, november 28-én a szimfonikus heavy metal irányzatának egyik vezető képviselője, az olasz Rhapsody előtt léphetnek fel Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!