Heat-Group Kanizsa VSE: jól bevált a taktika

Nagykanizsa - Az ob I/B-s férfi vízilabda-bajnokság 13–16. helyért zajló rájátszását jól kezdte a Heat-Group Kanizsa VSE csapata, ugyanis szombaton hazai medencében könnyedén győzte le a budapesti ASI DE különítményét.

Benedek Bálint

Mint arról már beszámoltunk, a kanizsaiak az alsóházi rájátszásban küzdenek, s miután kikaptak a budapesti Neptuntól, most a 13. hely megszerzéséért játszanak tovább, szintén kuparendszerben.

Az első találkozót ugyan a budapesti csapat kezdte nagyobb lendülettel, ám az örömük nem tartott sokáig, hisz a kanizsaiak védhetetlen gólokkal növelték az előnyüket (6. perc: 4:2). Aztán a folytatásban szintén a hazaiak akarata érvényesült, míg a vendégek kapkodásuknak köszönhetően fokozatosan lemaradtak (16. perc: 7:3).

A fordulás után a lelkes dél-zalaiak a medence szinte minden pontjáról betaláltak, eközben a fővárosi gárda támadásban, valamint védekezésben is rendre alulmaradt. A Kéri-legénység eközben rohamozta az ASI kapuját és szemet gyönyörködtető találatokkal növelte az előnyét.

Az utolsó negyedre sem fáradtak el a hazaiak, ám ekkor az ellenfél is vett még egy nagy levegőt és megpróbálta a lehetetlent: felzárkózni. Próbálkozásuk kudarcba fulladt, ugyanis a kapuban Kiss a lefújásig jó százalékkal hárított.

A Heat-Group KVSE diadalával óriási lépést tett a 13. hely felé vezető úton, hiszen a május 26-án (szombaton) sorra kerülő visszavágót már 7 gólos előnyből kezdheti meg.

Kéri Péter játékos-edző: - Úgy tűnik, végre sikerült kilábalni a gödörből. Bejött a taktikánk, gratulálok a csapatomnak.

Heat-Group Kanizsa VSE I.– ASI DE 18:11 (4:3, 3:0, 7:4, 4:4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!