Mert olvasni jó!

Zalaszentgrót - Nagyobb számban vonzza a látogatókat a könyvtár, s egyre népszerűbb a Városi Művelődési Központ keretein belül működő művészeti iskola is. Új szak bevezetésén is gondolkodnak.

Sámel József

- A könyvtár népszerűsítése érdekében az Engedjünk hát olvasni elnevezésű európai uniós program segítségével indítottunk felújítást és programokat. Hogy mindenki belássa, olvasni jó! - fogalmazott Varga István, a VMK igazgatója. - Eszközöket, bútorokat szereztünk be, s bevezettük az online katalógusként működő Textlib rendszert. A program során számos rendezvénnyel vártuk az érdeklődőket, gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Író-olvasó találkozók, vetélkedők, különböző előadások szerepeltek a sorban. Komoly szerepet töltött be az intézmény életében a 628 órás irodai asszisztens képzés, melyet az Asbóth-középiskolá-val, zalaszentgróti előadókkal együtt szerveztünk, hátrányos helyzetű emberek számára.


Mindeközben működtették a művészeti iskolát, melynek keretében újabb szakot is kívánnak indítani az új tanévtől.

- Az elmúlt tanévhez képest harmadával emelkedett a diákok létszáma, ami nagyon jó és örömteli eredmény folytatta Varga István. - Jelenleg száznyolcvanhét tanulónk van, 6-22 éves gyermekek, illetve fiatalok, akik színjátszás és néptánc szakra járnak. Jövőre biztosan növekszik a létszám. Szeptembertől egyébként újra szeretnénk elindítani a modern tánc szakot, úgy látjuk, lenne rá igény. A türjei telephelyünkön pedig tervezzük, hogy bevezetjük a színjátszást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!