Kapukód: 01 - lakásszínházi program Zalaegerszegen

Sikerült-e a művenkénti két katarzis a Szigligetben? - kérdezte Szkok István Sztarenki Páltól, a Hevesi-színház művészeti vezetőjétől, rendezőjétől:

Péter Gyöngyi

- Mivel ez egy játék, maradnék a játék keretén belül: Hivatalos válasz Szigligetről: Szkok István elvtárs nyilvánvaló provokációs kérdésére, miszerint meg volt-e a művenkénti két katarzis, természetesen csak az lehet a válasz, hogy megvolt! Nemcsak művenként, hanem mondatonként is! Ráadásul, miközben a nemzetközi helyzet fokozódik, név szerint tudjuk, kik nevettek! A többiek nevét pedig katartikusan megjegyeztük... A Szkok István elvtársét is! Amúgy Szkok elvtársat ugyanúgy sok szeretettel várjuk további előadásainkra! Ha még él! A Szkok elvtárs! Is. Mert a művek jönnek-mennek, de az ember él! És ez az igazi katarzis! Elvtársi üdvözlettel: Sztarenki elvtárs.

Komolyra fordítva a szót, Hamvai Kornél darabjának bemutatóját ugyan nemrégiben tartották, Sztarenki Pál máris újabb premierre készül. Spiró György Prah című komédiáját február 20-tól láthatja a közönség az egerszegi Ady utca 10. szám alatti földszinti lakásban. E lakásszínházi programot Kapukód: 01 címmel indítja útnak a teátrum.

-  Két fantasztikus színész, Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác lesz látható olyan helyzetben, melyben nem is játszanak, hanem léteznek! És a néző sem nézi, hanem éli az ő életüket. A közös életünket...  - fűzte hozzá a rendező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!