ZTE NKK: bajnoki után, kupa előtt

A női kosárlabdázók élvonalában a hét végén a ZTE NKK együttese a Baját látta vendégül. A zalaiak magabiztosan játszottak és teljesen megérdemelten 94- 66-ra nyertek egy olyan meccsen, ahol több mint 30 ponttal is vezettek.

Bóbics László

Az egerszegiek közül többen is jó teljesítményt nyújtottak. Rendkívül ponterős volt Bukovszki Mónika, Szalay Virág és kiválóan kosárlabdázott Varga Zsófia is. A találkozó érdekessége volt az is, hogy bemutatkozott a zalaiaknál a válogatott Vida Anna.

– Örülünk a győzelemnek, s annak is, hogy magabiztosan, elég nagy különbséggel sikerült nyerni – mondta Varga Zsófia a szombati Falco–ZTE KK mérkőzés félidejében a vasi megyeszékhelyen. – Már Diósgyőrben is jól játszottunk és ezt sikerült folytatnunk.

– Jóval lendületesebbek voltak, mint a közelmúltban. Mi ennek az oka?


– Erre célzott az edzőnk az elmúlt napokban A két ünnep között gyorsasági gyakorlatokat végeztünk, és ez felfrissítette a társaságot. Érzem én is, hogy sokkal lendületesebb lettem.

– Amúgy sem tartozott a lassú játékosok közé, de most úgy közlekedett a bajai palánk alatt, mintha éppen egymás közt játszadoztak volna.

– Örülök, hogy kintről így látszott, kétségtelen, hogy én is élveztem a játékot. A mérkőzés első felében ponterős is voltam, később már nem találtam be annyiszor, de így is elégedett vagyok. Nagyon megnyugtatott bennünket az is, hogy sikerült leigazolni Vida Annát. Nagyon jókor érkezett, mert elég nagy teher hárult a viszonylag szűk keret tagjaira. Annát régóta jól ismerem a válogatottból, igazi csapatember. Arról nem is beszélve, hogy sokoldalú képzettségével rengeteget tud segíteni a gárdának.

A ZTE NKK hétfőn 18 órakor Baján Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára. A tét a legjobb nyolc közé jutás. A szabályok szerint egy találkozón dől el a továbblépés. 



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!