Kit és miért akartak bosszantani? A falakat is vastag por borította

Meghökkentő látványra ébredtek pénteken Zalaegerszegen, a régi Csipkeház egyik lépcsőházának lakói: a földszintet vastagon lepte a por, s éjjel az egész lépcsőházat alaposan összekoszolták. Süle Jánosné, az intéző bizottság elnöke értesítette erről lapunkat.

Szabó Judit

Mintha hó esett volna, a falakat is belepte a por - ecsetelte, hogy mire ébredtek, hozzátéve: nem először szembesülnek ezzel a jelenséggel.

- Ősszel  az árkádok alatt szórtak szét hasonló port, egy hónappal később  egy másik lépcsőház előtt, most meg itt bent. Pedig  zárjuk az ajtót, csak kóddal vagy beléptetőkártyával lehet bejönni. Olyan, mintha poroltóból származna az anyag, de tűz nem volt, s a  mi poroltónk sértetlen, ahhoz nem nyúltak - mondta Süle Jánosné. - Nagyon elszomorító ez, mert mindent megteszünk, hogy   rendben tartsuk a házat, sokan megdicsérték már a itteni tisztaságot. De bármit csinálunk, valaki rendszeresen tönkreteszi a munkánkat. Múltkor a lépcsőház meggy-színűre festett lábazatát  karcolták végig, nem sokkal azután, hogy elkészült a festés.


Pénteken reggel, a nagy por láttán kihívták a rendőröket, akik jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. Az nem derült ki, pontosan milyen anyagot szórtak szét akik ebben lelték örömüket, s egyelőre az sem világos, hogy kit és miért akartak bosszantani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!