Esik, mint az eső (kommentár)

A készenléti hitelre – vagy elővigyázatossági hitelre – mindenképpen szükségünk van, ez most már nyilvánvaló, bár ellenzéki oldalon még egyesek vitatják, mondván: nem kéne „lefeküdni” a pénzpiaci szereplőknek.

Zsigó Ferenc

Fellegi Tamásnak és kollégáinak mostanság nagyon oda kell arra figyelni, ki mit mond. Például Olli Rehnre, aki szerint a pénzügyi piac szereplőinek türelmesen ki kell várniuk a gazdasági reformok kedvező hatásait, mert ellenkező esetben likviditási válságot idézhetnek elő. Az Európai Bizottság pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökének véleményére azért is érdemes odafigyelni Fellegiéknek, mert az eltervezett menetrend szerint az IMF illetékesei után jövő héten Rehnnel találkozik a magyar delegáció. Jól tudjuk, hogy sok esetben más az, ami a kommunikáció szintjén zajlik, és megint más az, ami a zárt ajtók mögötti lényegi tárgyalásokon történik. Viszont kommunikáció ide vagy oda, a fenti vélemény egyértelműen feltételezi az eddig elodázott reformokat. Ezt remélhetően minden illetékes „kihallotta”. Az utca embere ma még viccelődik. Tegnap hallottam a boltban: – Esik? – Hát..., eléggé! – Jobban, mint az életszínvonal?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!