Tolnai Istvánné váltja Rátóti Zoltánt Magyarföld polgármesteri székében

A független Tolnai Istvánné váltja Magyarföld polgármesteri székében a vasárnapi időközi választás eredményeként a színművészként ismert Rátóti Zoltánt, aki elfoglaltságai miatt szeptemberben lemondott.

MTI

Horváth Attila körjegyző az MTI-nek elmondta: a zalai település 57 választópolgára közül 48-an szavaztak, ketten azért nem adhatták le voksukat, mert nem volt náluk arcképes igazolvány. A szavazók közül 27-en támogatták Tolnai Istvánnét, a szintén függetlenként indult Kállai Csaba 21 voksot kapott.
   
Az őrségi kistelepülésnek a tavaly októberi választások idején 47 szavazópolgára volt, az utóbbi hónapokban még tízen jelentkeztek be állandó lakosnak. A körjegyző az MTI kérdésére elmondta: az újonnan bejelentkezők mindegyike saját ingatlannal rendelkezik Magyarföldön, vagy közvetlen hozzátartozójánál lett állandó lakos.
   
A települést 2006-tól irányító Rátóti Zoltán azért mondott le a tisztségéről, mert megsokasodtak a feladatai, emiatt már nem tudta tovább ellátni a polgármesteri teendőket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!