Meghirdették a 2011. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A 2011. év legkiemelkedőbb innovációjának elismerésére a Magyar Innovációs Alapítvány meghirdette a 2011. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot hétfőn – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke Budapesten a Magyar Innovációs Klub rendezvényén.

MTI

   
A Magyar Innovációs Szövetséggel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatallal, az Iparfejlesztési Közalapítvánnyal közösen meghirdetett pályázatra 2012. február 8-áig lehet jelentkezni.
   
Pakucs János a huszadik alkalommal kiírt jubileumi pályázat meghirdetésekor elmondta: az innovatív magyar kis- és közepes vállalatok a válságban is növekedni tudtak. Elmondta, hogy a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra az elmúlt 19 évben 980 pályázat érkezett, közülük nagydíjban 5 nagyvállalat,  12 kis- és középvállalat és 2 kutató intézet részesült. A 133 egyéb innovációs elismerésből 74-et nagyvállalatnak, 46-ot kis- és középvállalatnak, négyet mikrovállalkozásnak, egyéni vállalkozónak, 9-et kutató intézeteknek, egyetemeknek ítéltek oda. A regisztrált innovációs teljesítményekből 1.000 milliárd forintot meghaladó többleteredményt értek el a díjazottak.              

Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkára a pályázat meghirdetésekor kiemelte: a Magyar Növekedési Terv épít a hazai innovatív vállalkozásokra. Hozzátette: az innováció a magyar gazdaság számára hosszú távon is kiemelkedően fontos.     A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, hogy jövőre 13,5 milliárd forintos keret áll rendelkezésre innováció támogatására, és december közepén bejelentés várható a pályázat kiírásáról.    

A Magyar Innovációs Szövetség tájékoztatása szerint a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek jelentős üzleti hasznot értek el 2011-ben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményükkel. Az év legjelentősebb innovációját elismerő innovációs nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további hat – ipari, agrár, környezetvédelmi, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - innovációs díjjal is elismerik.   Az elbírálás során a 2011-ben elért többleteredmény, többletárbevétel, egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát is értékelik.    
Az elismeréseket 2012. március végén adják át a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!