Gyakorlat francia földön: zalai diákok Le Mans-ban

Három hetet töltött Franciaországban a zalaegerszegi Ganz–Munkácsy iskola hét autószerelő, illetve autóelektronikai műszerész tanulója.

Szabó Judit

Hat éve tart a cserekapcsolat a Ganz–Munkácsy és a franciaországi Le Mans város egyik iskolája, az autószerelőket is képező Lycée Polyvalent Le Mans Sud között. Az együttműködés keretében nemrég francia diákok jártak a zalai megyeszékhelyen, november közepén pedig hét egerszegi tanuló utazott Franciországba három hétre, szakmai gyakorlatra. A december 3-án hazatért
diákok – Belső Dávid, Geráth Tamás, Horváth Alex Márk, Hunyadi László, Berta Ferenc, Dóra Richárd Miklós és Végh Tamás – Karóczkai Éva angol– történelem szakos tanár kíséretében vettek részt a szakmai úton.


Lapunknak arról számoltak be, hogy látogatásuk kezdetén a francia iskola jól felszerelt tanműhelyében gyarapíthatták tudásukat, ezt követően pedig autószerelő cégeknél kellett helytállniuk. Egyedül is dolgozhattak, s amint kísérő tanáruk elmondta, vendéglátóik nagyon meg voltak elégedve a munkájukkal. Az utat a Tempus Közalapítvány Leonardo Mobilitás programjából finanszírozta a Munkácsy-iskola. Hasonló programra jövőre is szeretne pályázni, s tervei között szerepel, hogy az autóipar egyik fellegvárának számító Németországgal is kialakít hasonló cserekapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!