Családi hétvége könyvtári jubileummal

Aki akar, még vasárnap is bekapcsolódhat a nagykanizsai közművelődési intézmények családoknak szóló műsorkínálatába. A családi hétvége keretében szombaton a 60 éves Halis István Városi Könyvtár egykori és mai dolgozói az olvasókkal együtt "zárták be" a jubileumi évet.

Horváth-Balogh Attila

S nyitottak meg vele párhuzamosan egy kis kamarakiállítást: a házigazdák a bibliotéka történelmének egyetlen, ámde nagyon fontos szeletének számító időszakából alakítottak ki korabeli könyvtár-enteriőrt. A régi bútorok, berendezések, az 1956 és 88 között eltelt éveket idézik fel, amikor a közgyűjtemény még a Sugár út (akkor Vörös Hadsereg utca...) 3-ban, a Polgári Egylet 1885-ben megépült egykori székházában "lakott".

- Ugyanitt működött akkor még a Hevesi Sándor Művelődési Központ is, amely 1976-ban költözött át jelenlegi helyére, a Széchenyi térre  - mondta a ma már nyugdíjas Kocsis Katalin, aki 1974-ben frissen végzett könyvtárosként a Vörös Hadsereg utcai bibliotékában kezdte pályafutását. - Több helyiség is felszabadult, s ezek egyikében jöhetett létre a zenei részleg, ahol aztán közelmúltbeli nyugdíjazásomig dolgoztam.

A megjelent, ma már nyugdíjas könyvtárosokat, a mostani kollégákat és a velük együtt ünneplő olvasókat Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója köszöntötte.

A családi hétvége keretében vasárnap is lesznek rendezvények: 15 órakor a Hevesi Sándor Művelődési Központban karácsonyváró játszóházba várják a kicsiket. Tizenhét órától pedig a Szabad Öletek Színháza "Havat kérünk karácsonyra!" című zenés mesejátékát lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!