A város dísze lehet majd a megújult református templom

A napokban zárul le a református templom és a hozzá tartozó parókia felújításának első üteme, amely közel 10 millió forintos beruházást jelent Nagykanizsának. A folytatásra jövőre kerül sor.

Horváth-Balogh Attila

Hella Ferenc lelkész elmondta, a munkálatokról a presbitérium még tavaly döntött. A fejlesztés keretében kicserélték a templom és a parókia, valamint a gyülekezeti terem nyílászáróit, ablakait és ajtajait. Első körben szóba jött a felújítás is, ám kiderült, hogy az sem lenne sokkal olcsóbb, sőt. Az új ablakok esztétikusak és hőszigetelt üveggel készültek, ami a remények szerint jelentős energiamegtakarítást eredményez majd. A templom hosszú ablakait Kustár Zsuzsa iparművész homokfúvott motívumai díszítik.


Sor került továbbá a vakolathibák kijavítására is, a festés a tervek szerint jövő tavasszal vagy nyáron várható az anyagiak függvényében. Az első ütemet részben az önkormányzat finanszírozta, ezenkívül több képviselő ajánlotta fel kerete bizonyos hányadát, de sok vállalkozás is segített, akárcsak a gyülekezet több tagja – természetesen, mindannyian folyószámlára utalták a pénzt. Hella Ferenc szerint a sikerben az imádság is szerepet játszott, a hívek buzgón kérték az Urat, nyissa meg a pénzcsatornákat...  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!