Szijjártó: nem csoda, hogy Gyurcsány Ferenc megriadt a Balsai-jelentéstől

Szijjártó Péter szerint nem csoda, hogy riadalmat kelt Gyurcsány Ferencben Balsai István jelentése a 2006. október 23-i eseményekről, mert ez megerősíti azt a gyanút, amely szerint politikai utasításra vezényeltek rendőrtámadást a békés tüntetők ellen.

MTI

A miniszterelnök szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója sajtótájékoztatóján „túlkapásokkal telinek” nevezte a 2006-os őszi rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízotti jelentést, és egyértelműnek tartotta az annak elkészítésében résztvevők politikai elfogultságát.
   
Szijjártó Péter kiemelte, a jelentés beszámol arról is, hogy számos nyilvánvaló jogsértést az akkori politikai vezetők akaratából és tudtával követtek el.
   
A jelentés az igazságszolgáltatás rendelkezésére áll, így most már minden adott ahhoz, hogy kiderüljön, mi és miért történt öt évvel ezelőtt a nemzeti ünnepen - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!