Közösen enyhítenék a károkat

Heteken belül szakértői munkacsoportot hoz létre Magyarország és Szlovénia a két ország mezőgazdasági kárenyhítéssel kapcsolatos problémáinak közös orvoslására - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter szlovén kollégájával folytatott megbeszélését követően.

MTI

Az újonnan alakuló szervezet által kidolgozott megoldási javaslatok részben, vagy egészében mindkét ország saját gyakorlatába, de akár az Európai Unió agrárpolitikájába is átültethetők lesznek. A szakminiszter szerint a mezőgazdaságra változatlanul stratégiai ágazatként tekint az unió, ezt jelzi az is, hogy az agrártámogatások összege változatlan marad az elkövetkező 7 évben. A tárgyaláson külön fejezetet szenteltek a határ szlovén oldalán idén tapasztalt jelentős méhpusztulásnak is. A jelenség okainak felderítésében mindkét ország hatóságai részt vettek, és gyorsan sikerült lokalizálni a problémát, melyet a vizsgálatok alapján az érintett területeken gazdálkodók helytelen vegyszerhasználata idézett elő - fejtette ki Fazekas Sándor. Hozzáfűzte: nagy hangsúlyt kapott a kistermelői élelmiszer-termelés, feldolgozás, illetve értékesítés témaköre is a tanácskozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!