Spanyol hétvége: salsa oktatás és flamenco bemutató Hévízen

Multikulturális programsorozatot indított a hévízi Muzeális Gyűjtemény, elsőként a spanyol művészet és gasztronómia került terítékre a hétvégén tartott rendezvényen.

Szabó Judit

Diego Castro, Argentínában született, jelenleg Keszthelyen élő festőművész alkotásainak bemutatásával nyílt meg a spanyol hétvége, amelynek keretében több    olyan  ország művészetéből és konyhájából kaphattak ízelítőt a látogatók, amelynek a lakossága spanyolajkú. Ottjártunkkor, szombaton Tóth Éva József Attila-díjas költő és műfordító irodalmi előadása után diavetítés és salsa oktatás zajlott, de flamenco- és  tangóbemutató, táncóra, valamint rendhagyó spanyol nyelvóra is szerepelt a hétvége programjai között. 

Diego Castro nemcsak a zömében fára festett  olajfestményeit mutatta be, hanem hazájának konyháját is: spanyol tapaszokat, tortillát és sangriát készített a rendezvény látogatóinak. Meglepetésként meghívta pécsi barátját is, a számos hangszeren főleg dél-amerikai népzenét  előadó Jorge Arjonát, aki ezúttal gitármuzsikával szórakoztatta a közönséget.

Jövőre orosz, angol, görög és francia napokat is rendeznek a hévízi Muzeális Gyűjteményben, minden nemzetet más-más oldalról bemutatva, s arra törekedve, hogy a ház elsősorban professzionális képzőművészeti alkotásoknak biztosítson helyet, említette Hermann Kati, a rendezvény szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!