Mobiltelefonból fegyver

Nem érdemes újat húzni Johanidesz Gáborral, hiszen a 28 éves férfi több mint tíz éve a legendás harcművész, Bruce Lee tanításait követi.

Benedek Bálint

A Jeet Kune Do, vagyis a megállító ököl útja olyan önvédelmi stílus, melynek elsajátításával szinte bármilyen testfelépítésű támadót harcképtelenné lehet tenni.

- A mozdulatok minden esetben nagyon élesek, pontosak és célratörők, a mozgás folyamatos mindaddig, amíg a célt el nem érjük - mondta a mérnök-informatikus Johanidesz Gábor. - Aki a különleges képességek birtokában van, nem élhet vissza velük, hiszen nagyon könnyen súlyos sérülést, legrosszabb esetben még halált is okozhat. Gábor hozzátette: bár utóbbi megállapítás első hallásra kissé elcsépeltnek tűnhet, nem árt az óvatosság, ugyanis az emberek viselkedése felfokozott érzelmi állapotban teljesen megváltozhat.

Persze, aki tisztában van azzal, hogy mekkora tudás hatalmában van, s megtanulta kontrollálni a gondolkodását, annak nem jelent problémát higgadtnak maradni Jó példa erre a kanizsai férfi eddigi egyetlen „balhéja”. Az egyetemi buliban az önfeledt szórakozás közben az egyik fiatal a kelleténél több alkohol elfogyasztását követően mindenkinél erősebbnek érezte magát. Így Gáborba is belekötött. Vesztére.

A harcművészben emberére talált, hiszen az minden felé irányuló támadást taktikusan kivédett. Nem is tett mást, csak mindvégig hárította az ütéseket. Bár alkalmi ellenfele egyre hevesebben kapálózott, hozzá sem ért a dél-zalai férfihez, így csak magának köszönhette, hogy végül felrepedt a szája.

A cikk folytatása itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!