A város védi a fiatal lányok egészségét

Zalakaroson, a Gyógyfürdő téren jelenleg kihasználatlanul álló zöld pavilon is szóba került csütörtökön a dél-zalai fürdőváros önkormányzati képviselő-testületének ülésén.

Szalabán Attila

A városatyák közül Szirtes Balázs (független) a polgármesteri beszámoló vitájában érdeklődött a létesítmény sorsáról. Válaszában Novák Ferenc polgármester rámutatott: egy vállalkozónak idén június 15-ig rendbe kellene tennie a zöld pavilont, s bár tényleg célszerű lenne lebontani a felépítményt, a város vezetése mindenképpen megvárja a határidő lejártát.
Tárgyalt a testület a helyi adótételekről is. Az elfogadott határozat értelmében a képviselők az idegenforgalmi adó fejenként és éjszakánként fizetendő mértékét kismértékben, 400 forintra emelték, ebből a nem kereskedelmi szálláshelyek igénybe vevői 20 százalék kedvezményt kapnak.

Az önkormányzat úgy döntött, hogy vállalja a humán papilloma vírus elleni küzdelem költségeit, mostantól minden érintett, 13. életévét betöltött lány ingyen juthat hozzá a védőoltáshoz. S hogy a szülők belássák ennek fontosságát, Czirákiné Pakulár Judit (független) indítványára a város az ÁNTSZ-szel együttműködve gondoskodik a szükséges ismeretek elterjesztéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!