Becsehely: üresen álló iskolaépületet kapott az egyházközösség

Egy öt éve útjára indult álom vált valóra szombaton: a becsehelyi önkormányzat átadta az egyházközségnek a Templom téri megüresedett iskolaépületet.

Horváth-Balogh Attila

De március 19. más szempontból is fontos a becsehelyieknek, mint arra a szentmisével egybekötött átadási ceremónián Kirner A. Zoltán esperes-plébános rámutatott: 1928-ban ugyanis e napon lett önálló plébániájuk. Így az önkormányzat gesztusát akár egy nagyon szép születésnapi ajándékként is fel lehet fogni.

Hangsúlyozta, szeretnék, ha az ingatlan pezsgő közösségi élet színtere lehetne. Németh Géza polgármester pedig arra emlékeztetett: a képviselő-testület 5 évvel ezelőtt határozott úgy, hogy a 300 négyzetméteres épületét átadják az egyházközségnek, amennyiben a szükséges feltételek teljesülnek. Ezek egyike volt, hogy a gyerekeket méltó módon tudják elhelyezni máshol - a településen nemrég új iskola épült, így a legnagyobb akadály elhárult az ajándékozás elől. 

Végül Pintér László, a térség országgyűlési képviselője az egyház és a világiak együttműködését méltatta beszédében. Mindezeken túl Szent József napjához kapcsolódóan előbb a mise keretében, azt követően pedig az immáron egyházközségi közösségi házban is köszöntötték az édesapákat.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!