Kiváló hangulatban teltek a teremtornák Gelsén és Zalakaroson

Szombaton a két dél-zalai településen egyaránt teremlabdarúgó tornán mérték össze tudásukat a csapatok. A gelsei 10. Gyermekeinkért Kupán vegyes mezőny, míg Zalakaroson kizárólag az amatőrök rúgták a bőrt.

Benedek Bálint

A jubileumi gelsei teremtorna célja ezúttal is az iskola és az óvoda gyermekeinek segítése, így a kupa bevételét a tanulókra költi a szervező Gelse Termál SE.

- A minden évben nagy népszerűségnek örvendő tornára nagykanizsai és zalaegerszegi városi kispályás pontvadászatában szereplő csapatai mellett a környékbeli települések nagypályás alakulatai is neveztek - kezdte Gregor Zoltán a Gelse Termál SE elnöke. - A mezőny sokszínűsége miatt izgalmas küzdelmeket láthatott a közönség, mely nem csak átmozgatta az izmokat, de kiváló felkészüléssel szolgált a tavaszi szezon kezdete előtt.

Az első helyért két nagykanizsai kispályás csapat az RMP Földi és Channel 2000 találkozott. A rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult, végül büntetőkkel az RMP Földi 6-5-re győzött. A harmadik helyért a vendéglátó Gelse Termál SE a zalaegerszegi Maligán FC-t 2-1-re győzte le. A gólkirályi címet Nagy Tamás (RMP) érdemelte ki, hiszen 13 gólt lőtt. Legjobb kapusnak csapattársát, Magyar Krisztiánt (RMP) választották, míg a legjobb mezőnyjátékos Rácz Szabolcs (Channel 2000) lett.

A zalakarosi teremfocit közel hét évvel ezelőtt indította útjára a helyi közösségi ház vezetése, s azóta egyre több baráti társaság nevez a küzdelmekre. A szombati tornán hét együttes lépett parkettre, ám viadalon csak azok indulhattak, akik zalakarosi lakosok vagy a fürdővárosban dolgoznak.

- A másik nagyon fontos kikötés az volt, hogy a résztvevők amatőrök legyenek, tehát a Zala megyei labdarúgó bajnokság egyik osztályában sem szerepelhetnek - mondta Stégli János a Közösségi Ház szervezője.

- A remek hangulatú meccseken fiatalok és idősek együtt fociztak, ám olykor kemény csaták bontakoztak ki. A kupát a fiatalokból álló Karosi Passz nyerte megelőzve a Szent Orbán és Keddi Csibészek együttesét. A Karosi Foci Kupa legjobb kapusának Novák Andrást (Karosi Passz) választották, míg a legtöbb 6 gólt Mészáros Dávid (Szent Orbán) lőtte. A legjobb mezőnyjátékosnak járó címet pedig Jankovics Attila (Szent Orbán) kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!