1,5 millióba került a Passatba rejtett cigaretta

Összesen 172 karton adózatlan ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak a vámok hétvégén az M70-es zalai szakaszán. A lengyel autós az ülés alá és a motortérbe próbálta rejteni a csempészett árut – sikertelenül.

zaol.hu


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a hétvégén az M70-es autóúton ellenőriztek egy ukrán állampolgár által vezetett lengyel forgalmi rendszámú VW Passat típusú személygépjárművet.

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök észlelték, hogy a gépkocsi kárpitjai megbontásra kerültek. A gépjármű további tételes vizsgálata során a kárpitok és az ülések alatt, illetve a motortérben összesen 172 karton adózatlan LM márkájú ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak.

A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a több, mint másfél millió forint értékű füstölnivalót és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalta, illetve visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tett a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságához. A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során közel 1,5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!