Kevés lett volna a megtakarítás

Nem csatlakozik a zalaegerszegi önkormányzat a közintézmények világításkorszerűsítését célzó Szemünk fénye programhoz, melyet 2005-ben hirdetett meg az oktatási tárca.

Szabó Judit

 Egy központosított közbeszerzési eljárás eredményeként a Caminus Zrt. végezte volna a fejlesztést. Első számításai szerint 51 százalékos energiamegtakarítást eredményezett volna a beruházás a vizsgált 52 intézményben. A zrt. azt ajánlotta: vegye bérbe a város a felszerelendő eszközöket 15 évre, ez idő alatt több energiaköltséget spórol meg, mint amennyi bérleti díjat fizet. Az önkormányzat tavaly egyetértett a fejlesztéssel, majd újabb elemzéseket végeztetett. Ezek után kiderült, a rekonstrukció csak hat intézmény esetében térül meg 15 éven belül, összességében a bérleti díj mindössze felét teszi ki az energiamegtakarítás. A számítások közti különbség főként abból adódott, hogy a zrt. a beépített világítótestek teljesítményét vette alapul a használtakéval szemben. A közgyűlés eldöntötte, nem csatlakozik a programhoz, kedvezőbb lehetőségre vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!