Öregdiákok találkoztak Nagykanizsán (képgalériával)

Több száz, egykoron a Batthyány Lajos Gimnáziumban (korábbi nevein Irányi Dániel Gimnázium, Landler Jenő Gimnázium) végzett diák látogatott el szombaton a kanizsai oktatási intézménybe.

Szalabán Attila

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium (BLG) által első alkalommal megrendezett találkozó programja a Hevesi Sándor Művelődési Központban kezdődött: szombaton délelőtt utóbbi intézmény színháztermében mutatták be az iskola jelenlegi tanulói kulturális produkcióikat. A nap focimeccsekkel folytatódott, melyek során öregek és fiatalok összemérhették tudásukat.

- Bizonyos diákkori emlékek felnőttkorunkig és tovább kísérnek bennünket - hangsúlyozta ünnepi beszédében Balogh László, a BLG igazgatója. - A felejtés, ami eltöröl, az emlékezés, ami átalakít. Az életet pedig nem azok a napok jelentik, melyek elmúlnak, hanem amelyekre emlékezünk.

A nap keretében több avatóünnepségre is sor került. Átadták a frissen kialakított iskolamúzeumot, dr. Gulyás Mihály nevét vette fel a fizikai előadó, és Tüskés Tiborról keresztelték el az intézmény könyvtárát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!