Bagod segített az árvízkárosultaknak

Az elmúlt időszak magyarországi árvizeiről látott és hallott információk Bagod község önkormányzati képviselőtestületének tagjait is megérintették – írja olvasónk, Mogyorósi József.

Az Olvasó

A képviselőtestület legutóbbi ülésén a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy Bagod község önkormányzata is szeretne segíteni az árvízkárosultaknak. A segítségbe szerették volna bevonni a település lakosságát is ezért úgy határoztak, hogy a június 12-én megrendezett falunapon gyűjtést rendeznek a károsultak javára.

Vincze Zsuzsanna képviselő asszony - aki egyben a település könyvtárosa is - javaslata alapján a képviselőtestület úgy határozott, hogy a községi könyvtár leselejtezett könyveit 200,- Ft/db egységáron kiárusítják és az ebből befolyó bevételt is az árvízkárosultak javára ajánlják fel. A képviselőtestület döntése értelmében az így összegyűlt adományok összegét az önkormányzat kiegészíti és azt közvetlenül eljutatja egy Bagodhoz hasonló nagyságú árvízkárt szenvedett borsodi településnek.

A szükséges  információk összegyűjtését követően a választás Szalonna községre esett.



A település polgármesterével történt egyeztetés során Hankó Gyula Szalonna község polgármestere azt kérte, hogy ne pénzbeli adományt vigyünk, hanem lehetőség szerint fertőtlenítő és tisztító szereket valamint tartós élelmiszert.

A kérésnek eleget téve a falunapon összegyűlt pénzadományokból és az eladott könyvek árából (ebből összesen 93.000,- Ft gyűlt össze) és az önkormányzat által felajánlott pénzből összesen közel 200.000,- Ft értékben vásároltunk fertőtlenítő és tisztító szereket valamint tartós élelmiszereket.

Az így beszerzett dolgokat kiegészítve a bagodi emberek által tett természetbeni adományokkal (tisztítószerek, tartós élelmiszerek és ruhák) egy kisteherautóba pakoltuk és június 18-án reggel elindultunk vele Szalonna községbe.

Az adományokat Mogyorósi József polgármester, Fatér László alpolgármester és Kovács Gyula körjegyző személyesen jutatták el Szalonna községbe és azt Mogyorósi József polgármester adta át Hankó Gyulának a település polgármesterének.

 

 

Bagod község Önkormányzata ez úton is szeretne köszönetet mondani mindazoknak akik pénzbeli vagy természetbeni adományaikkal támogatták az árvízkárosultak megsegítését.

Olvassa el dossziénkat az árvízsegélyről - Klikk ide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!