Zalai Tájakon fotópályázat - Szombatig tart a beküldési határidő

Lassan nagykorúvá érik korábbi kezdeményezésünk, hiszen a Zalai Tájakon falinaptárunk történetében immáron a tizennyolcadik évfolyam következik. A 2011-es kiadás elkészítését segítendő hirdetjük meg ismét fotópályázatunkat.

Zalai Hírlap

Évről évre tapasztaljuk, mennyi   remek  felvétellel  gyarapodik a zalai tájképek gyűjteménye, bízunk  tehát abban, hogy így lesz ez idén is.

A pályázat tartalma most sem változik: olyan felvételeket keresünk, amelyek  bármely évszakban készültek, készülnek és egyedi látásmóddal ábrázolják a változatos zalai tájat, műemlékeinket, településeinket.

 
Alapvetően fontos tehát betartani a következőket: családi fotókkal, számfeliratos, dátumozott képekkel nem lehet részt venni a pályázaton. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a falinaptár idén is álló formátumban  jelenik meg, a kiadványon 30x30 centiméteres képeket helyezünk el.  Éppen ezért kérjük, hogy papírképen 18x18 centiméteres színes nagyításokat küldjenek. Abban az esetben, ha valaki mégis más formátumú fényképet küld, úgy tekintjük, hogy nevezésével hozzájárul egyben a képkivágás megváltoztatásához is. A nevezőknek természetesen digitális felvételek esetében is el kell készíteniük a 18x18-as nagyításokat.

A nyertes képek negatívjait, illetve a digitális adathordozókat a válogatás után kérjük el. A digitális felvételek értéke nem lehet kisebb 2300x2300 pixelnél. Az alapkorrekciókon  túl (élesség-, kontraszt- és tónuskorrekció) további  képmódosító eljárások alkalmazása tilos.  Ha felmerül ennek  a gyanúja, a pályázót kizárjuk a versenyből.

Mindezek figyelembe vételével  várjuk tehát  a zalai fotóművészek és amatőr fotósok jelentkezését.  A 2011-es Zalai Tájakon falinaptárra felkerülő fotókért 16.000 forintot fizetünk, s természetesen ajándékba adunk egyet az elkészült kiadványból is.


Beküldési határidő: 2010. július 31.
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Ady út 62.
További felvilágosítás a 92/502-231-es telefonszámon és a [email protected] e-mail címre küldött elektronikus levélben kérhető.

Ezek is érdekelhetik