Kríziskamra 2010: segítség a rászorulóknak

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezeteinél nap, mint nap egyre több rászoruló kér segítséget, sokan napi megélhetési gondokkal küszködnek. Értük, a megsegítésükért indult el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász kezdeményezéseként a Kríziskamra 2010 projekt.

zaol.hu

A karitász forrásai már nem teszik lehetővé a felmerülő igények kielégítését, ezért Kríziskamra 2010 néven egy jótékonysági programot indított – írja a vasnepe.hu.

A projektnek két eleme van – mondta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Az egyik egy nyitott számla, amelyre bárki befizethet pénzadományt. A másik: az üresen álló plébániák felújítása, azokban a rehabilitációs foglalkoztatásban érdekelt partnerek bevonásával foglalkoztatók kialakítása. Az első Vásárosmiskén lesz, de Nagylengyelben is tervben van egy ostyasütő üzem. Mint arról már beszámoltunk, a Zalaegerszeg melletti településen 30 megváltozott munkaképességű személy helyi foglalkoztatására kínál majd lehetőséget a Kríziskamra 2010 projekt.A gépek egy részét már beszerezték, a plébánia átalakítását már a nyáron szeretnék elkezdeni.

A projekt együttműködési szerződését a gazdasági élet vasi és zalai szereplői közül csütörtökön tizenketten írták alá, de további támogatókat is várnak. Aki a Kríziskamra 2010 projekten keresztül szeretné támogatni a rászorulókat, az megteheti a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász OTP-nél vezetett alábbi számláján: Kríziskamra 2010  1174700620218340. A projekt kapcsán beérkező adományok elosztásáról egy öt fős kuratórium dönt.

Az adakozók számára hamarosan jótékonysági rendezvényt szervez a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Ez a kamarák, a vállalkozói és szakmai szervezetek, klaszterek, illetve a karitász munkatársainak aktív közreműködésével megszólított adakozók találkozását szolgálja. Ezen előadást tart a megyés püspök és a karitász igazgatója, lesz kulturális program is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!