Klubkoncert Juliette Lewis-zal

A korábbi fesztivál-szereplései után egy önálló klubkoncertre is vállalkozik hazánkban a rockzenei színtérre öt évvel ezelőtt berobbant Juliette Lewis. A korábban színészi ambíciókat dédelgető énekesnő június 4-én lép fel a budapesti A38-as állóhajón.

Gyuricza Ferenc

Az 1973-ban született Juliette Lewis a szintén színész édesapjának köszönhetően már hét évesen játszott kisebb-nagyobb televíziós szerepekben. Első komolyabb filmszerepét 1985-ben kapta a Homefires című mini-sorozatban, majd 1988-ban a Marslakó a mostohám című mozifilmben Kim Basinger és Dan Aykroyd partnere lett. Később a Cape Fear - A rettegés foka című filmben Nick Nolte és Jessica Lange oldalán tűnt fel, amiért - mint a legjobb mellékszereplő - Oscar-jelölést is kapott. Az igazi sikert az 1994-ben bemutatott Született gyilkosok hozta meg számára, majd játszott az Alkonyattól pirkadatig című filmben is. Magánélete ugyancsak eseménydúsan alakult, három éven át Brad Pitt-tel kötötte össze életét, ám mégis Steve Berra-val kötött rövid ideig tartó házasságot.


Juliette Lewis zenei pályafutása 2000 áprilisában vette kezdetét, amikor a The Infidels nevű formációval rögzítette a Bad Brother című dalt. A felvétel a The Crow: Salvation című filmzenei albumon kapott helyet. Később dolgozott együtt a 4 Non Blondes énekesnőjével, Linda Perry-vel, illetve a The Prodigy-vel is, amelynek 2004-es albumán, az Always Outnumbered, Never Outgunned című nagylemezen három dalban - Spitfire, Get Up Get Off és Hot Ride - is közreműködött.

Juliette Lewis első saját lemeze, a Light A Bolt Of Lightning című E.P. 2004-ben jelent meg, ezt egy újabb album követte You’re Speaking My Language címmel, majd az énekesnő a Licks nevű zenekarával valóságos energia-bombaként robbant be a legnagyobb fesztiválok színpadjaira. Fülbemászó, de mégis húzós dalaival, szuggesztív előadásmódjával azonnal levette lábáról hallgatóságát.

Az újabb lemez munkálatait 2006-ban kezdte a csapat, ám az akkori dobos kiválása miatt a dalokat a Nirvana egykori és a Foo Fighters jelenlegi tagja, Dave Grohl játszotta. A Four On The Floor című nagylemez még nagyobb sikert hozott a zenekarnak, így világkörüli turnéra indultak. A tavalyi albumot, a jóval elborultabb dalokat tartalmazó Terra Incognita című lemezt már szólóénekesként jegyzi Juliette Lewis. A június 4-i koncerten főleg ennek a korongnak a dalai kerülnek be a repertoárba.


További érdekes zenei híreket olvashat Zeneoldalunkon. Kattintson ide!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!