Zalakarosi szállodatűz: májustól jöhetnek a vendégek

Már májustól újra fogad vendégeket a Karos Gyógy-Aparthotel és Társasüdülő. A zalakarosi épület tetőszerkezete és felső lakásai egy január eleji tűzben károsodtak.

zaol.hu

Mint arról beszámoltunk: a január 5-re virradó éjszaka lángra kapott a zalakarosi Hotel Karos Spa-val szomszédos Karos Gyógy-Aparthotel és Társasüdülő tetőzete. A tűzben jelentősen megrongálódott a tető és valamennyi, alatta kialakított szolgálati lakás, hozzávetőleg 150 millió forintot meghaladó kár keletkezett. A kárfelmérést és a tűzvizsgálatot követően rövid időn belül megindult a helyreállítás, melynek eredményeként mára elkészült az új tetőzet.


Az oltáshoz használt víz, illetve az épület belsejében bekövetkező csőtörés miatt az alsóbb szinteken is sérült apartmanok festése, helyreállítása ugyancsak megtörtént - tudtuk meg Üsztöke Botondtól, az apartmanházat kezelő Hotel Karos Spa vezérigazgatójától. Bár a legfelső szint szolgálati lakásainak felújítása még zajlik, az alsó apartmanokban májustól ismét fogadnak vendégeket - jelezte.


Azt is hozzátette: a biztosítóhoz már benyújtották a kárigényt, amit az be is fogadott - a rendezése folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!