Tavaszi szünetre hangolva

Ezekben a napokban talán már nem annyira kötött az iskolákban az élet, hiszen tanulók, tanárok a közelgő tavaszi szünetre hangolnak. A pihenés mindenkinek jól jön.

Sinkovics Eta

Hol van már a téli szünet, amikor szusszanásnyi időre félre lehetett tenni az iskolatáskát? Azóta eltelt három hónap, s elérkezett a tanítási év során beiktatott harmadik pihenő időszak. A tavaszi szünet április 2-től 6-ig tart, azaz április 1-jén, csütörtökön mennek utoljára a diákok iskolába, és a következő hét szerdáján ülnek ismét a padokba.

Mivel a hétvége a húsvéti ünnepek jegyében telik, a gyerekek erre még rákészülhetnek tojásfestéssel, ajándékok készítésével. Ebben az időszakban nem sok idő marad a tankönyvek böngészésére, de nem is ez a célja a néhány napos pihenőnek. Sokkal inkább a feltöltődés, a szabadban való tartózkodás.

– Mivel az idei tanévben a korábbi évekhez képest meglehetősen rövid a tavaszi szünet, valójában az ünnepek mellett két napjuk marad a gyerekeknek. S legjobb, ha ezt pihenésre használják, mert tényleg elfáradnak mostanra, jobban mint ősszel – mondta Winklerné Fehér Lívia, a zalaegerszegi Liszt Tagiskola igazgatója. Hozzátette: e pár nap az ünnepek jegyében telik, nem is lenne idejük a gyerekeknek a tananyaggal való foglalkozásra, ismétlésre. Úgy véli, április közepén indul be az év végi hajrá, a gyerekek igyekeznek belehúzni a tanulásba, hogy javítsanak érdemjegyeiken. Egyébként a tanítási év június 15-ig tart, azután tényleg hosszabb vakáció köszönt a diákokra.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!