Szinte járhatatlan! Egy úttalan utca Zalaegerszegen

A zalaegerszegi Botfy utca állapotát kifogásolta egyik olvasónk. Somlyai László már 2006-ban megkereste lapunkat, s most ismét írt, mivel a belvárosi utca továbbra is szinte járhatatlan.

Szabó Judit


- Tavaly az önkormányzat átépíttette a Botfy utcai vízvezeték-rendszert, a gerincvezetéket és a házi bekötéseket is, de idén még zajlanak munkálatok az Ady utcai kereszteződés közelében. Itt a regionális szennyvízprogram keretében várhatóan június végéig kiépül egy 30 méteres csatornaszakasz. Megvizsgáltattuk az utcában lévő csapadékcsatornákat is, a kiértékelés folyamatban van. Azt tervezzük, hogy egy hónapon belül összehívunk egy közműüzemeltetői koordinációt, hogy kiderüljön, kell-e még bármilyen munkát végezni a felszín alatt, mert először ezt kell megoldani, csak aztán érdemes pályázatot kiírni a burkolat felújítására. Az idei költségvetésben az önkormányzat 15 millió forintot biztosított erre a célra - mondta Kámán István.

Most azért lesz elegendő ez az összeg az eredetileg tervezett helyett, mert az ivóvízvezetéket már felújították. A tervek szerint a Botfy utca burkolatát lesüllyesztik a vízelvezetési gondok megoldása érdekében, s az út mellett parkolósávot létesítenek. A burkolatépítés lehet, hogy még idén megvalósul, de át is húzódhat a következő évre attól függően, hogy milyen beruházási igények merülnek fel a közműüzemeltetők részéről. A kivitelezés előtt még felül kell vizsgálni a 2005-ben készült terveket is.


Valóban a városközpont egyik legrosszabb állapotban lévő utcája a Botfy. Burkolata elhasználódott, eső után áll a víz a járdán, az út szélén sárban, pocsolyában parkolnak a kocsik. Amelyek pedig közlekednek, a gyalogosokat áztatják el a szétfröcskölt koszos lével. Még egy darabig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!