Pozitív jövő: Több mint 70 milliós telephelyfejlesztés és munkahelyteremtés Dobriban

Több mint 70 millió forintos támogatást nyert telephelyfejlesztésre és egyben új munkahelyek létrehozására a dobri faipari Hory és Társai Kft., mely így a meglévőek mellett újabb dolgozókat foglalkoztathat majd.

MTI

A Nyugat-dunántúli Operatív Programból a 140 millió forintot meghaladó beruházás ötven százalékát nyerte el támogatásként a cég, amely 10 munkahely megőrzését és újabb 6 dolgozó alkalmazását vállalta a Zala megyei kistelepülésen. A szlovén-horvát-magyar hármas határon fekvő községben 1999-ben alapított társaság fűrészáru-gyártással foglalkozik.
   
Az összesen kilenc épületből álló telephelyen két gyártócsarnok átalakítását és bővítését végzik el, korszerűsítik a fűrészüzemet, asztalosüzemet alakítanak ki, továbbá átalakítják és bővítik a festőműhelyt és a raktárt. A fűtés- és elektronikus rendszereket is felújítják, por- és forgácselszívó rendszert építenek be, de a munkálatok részeként a fűrészáru-gyártáshoz használható új gépeket is beszereznek - közölte a régiós fejlesztési ügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!