Ön szerint melyik múzeum vendégbarát?

A hazai kulturális intézmények számára idén is meghirdették a Vendégbarát Múzeum Programot, melyre a zalaegerszegi Göcseji Múzeum és a keszthelyi Balaton Múzeum is nevezett. Hogy tényleg vendégbarát-e az intézmény, arról a szavazók döntenek.

zaol.hu

A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Vendégbarát Múzeum Program 2007-ben indult, a jelentkezett intézmények közül a közönség választhatja ki a számára vendégbarátabbat.

A program célja, hogy segítségével az elmúlt években történt látogatóbarát fejlesztések híre eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez.

A pályázatot 2010. március 30-ig kellett benyújtani, s a Magyar Turizmus Zrt. és a pályázatot kiíró társszervezetek (Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárság, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) munkatársaiból álló ún. előzsűri értékelte őket.

A Göcsej Múzeum pályázatánál mindent megfelelőnek találtak, s hasonlóan pozitív elbírás alá esett a Balaton Múzeum is, így már csak a közönséget kell megnyerni, hiszen arról, hogy melyik intézmény kapja a „2010 Vendégbarát Múzeuma” címet.

A szavazás 2010. április 9-én kezdődött a www.est.hu internetes portálon.A voksokat  2010. május 2-ig várják, az ünnepélyes eredményhirdetésre a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisa rendezvényen, a Magyar Nemzeti Múzeumban, 2010. május 15-én kerül sor.


A Göcseji Múzeum bemuatatkozása

A Balaton Múzeum bemutatkozása

Szavazzon Ön is! Klikk ide! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!