Göcsej Filmszemle több mint 40 filmmel

Hatodik alkalommal rendezi meg a Zalaegerszegi Televízió a Göcsej Filmszemlét április 23-24-én. A szemlére több, mint tizennégy órányi vetítési anyag - dokumentum-, természet- és kisjátékfilm - érkezett hazánkból és a határon túlról.

zaol.hu

A 25. születésnapját ünneplő Zalaegerszegi Televízió minden eddiginél változatosabb programmal készül az eseményre. A filmvetítésen túl színvonalas fellépések, koncertek színesítik majd a moziélményt - olvasható a honlapon.

A kétnapos fesztiválra több mint 43 filmet küldtek be az ország különböző pontjairól, de Szerbiából és Romániából is érkeztek pályázatok - mondta Lovass Tibor, a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
   
Mint kifejtette, a művek többsége dokumentumfilm, de szép számmal érkeztek kisjátékfilmek is. Hozzátette azt is, hogy a mindennapi életet bemutató filmekben az alkotók tükröt állítanak a mai társadalom elé, mindenki felismerheti saját magát, gondolkodásmódját, életkörülményeit.
   
A filmek nagy része egy-két perces, esetleg félórás rövidfilmfilm, mindössze két alkotás időtartama közelíti meg a másfél órát. A filmeket háromtagú zsűri - Horváth János televíziós személyiség, Halmy György filmrendező és Murai András, a Nyugat-Magyarországi Egyetem médiatudományi tanszékének vezetője - értékeli majd.
   
A két napon át tartó filmmaraton, de a látogatóknak további programokat is kínálnak. Az úgynevezett Kultúrsarok programja keretében Stefán Gábor koreográfust, Turbuly Lilla költőt, Tóth Imre író-költőt, Nagy Péter színművészt, Tóth Norbert és Monok Balázs képzőművészt, Bánfalvy Péter csillagászt faggatják majd. faggatják majd. Emellett fellép a Kriszti és a Magyarucca, a Vadrózsa Dalkör, a Majomcsapda együttes, a Cafe Bibop, a Kutyakölykök és Csuka Attila, Guinness rekorder DJ is, szombaton este pedig kedvezményes filmvetítésre lesz az  Art Moziban.

A program további részletei itt!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!