Beismerte tettét Eva Rhodes gyilkosa

Beismerte Eva Rhodes megölését és bűntudatáról beszélt pere első napján a bőnyi állatmenhely tulajdonosa életének kioltásával vádolt férfi a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon kedden.

MTI

A férfi a tárgyaláson azt mondta: 2008 szeptember másodikán kezdett Eva Rhodesnál dolgozni, de pár nap után megromlott viszonyuk; ő kifogásolta, hogy a nő nem javít elhelyezésén, és a menhelyen élő macskákkal együtt, egy matracon kell aludnia. Hozzátette, munkaadója rendszeresen szidalmazza őt, ócsárolta munkáját, de néha kollektíve a magyarokat is dologtalan és alkoholista népnek nevezve őket.
   
Mindezek miatt már napokkal korábban elöntötte, hogy felmond, távozik, de előbb eleget tett Eva Rhodes kérésének, hogy maradjon, amíg nem talál valakit a helyére,. Majd az hátráltatta, hogy a nő halogatta járandósága kifizetését.
   
Szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz után (hogy nem érdemel pénzt ténykedéséért), szóváltásba keveredtek. Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábánál letámasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt; utóbbival olyan erősen, hogy a nyél kettéhasadt - elevenítette fel a történteket.
   
A 31 éves, ózdi illetőségű Augusztinyi Csaba vádlottként elmondta: eltávozott, majd körülbelül 20 perc múlva visszatért a helyszínre, ahol azt látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe. Ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott.
   
A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon még négy tárgyalási napot tűzött ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!