A körözés alatt álló Őri András nem tagja semmilyen zalai MSZP-szervezetnek (frissítve)

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Őri András, a Zuschlag-per negyedrendű vádlottja, a Fiatal Baloldal egykori Zala megyei elnöke ellen, és elrendelte országos körözését.

Horváth A. Attila

Őri, a Fiatal Baloldal egykori Zala megyei elnöke nem jelent meg a büntetőper szerdai ítélethirdetésén. Őri Andrást a Zuschlag-perben eljáró bíróság szerdán első fokon 4 év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte, továbbá 4 évre eltiltotta a közügyektől.

A bíró az ügyész indítványára megállapította, hogy a vádlott kivonta magát az eljárás alól, és elrendelte az igazolatlanul távol maradó Őri körözését, illetve előzetes letartóztatását - írja a Magyar Hírlap pénteki számában.

S ez mit jelent? Rendőrségi szakemberek elmondták, ilyenkor különös figyelmet szentelnek a keresett személy ismert tartózkodási helyeinek, baráti, rokoni kapcsolatainak, ezeket rendszeresen ellenőrzik. Emellett a különböző nyilvántartásokat is szemmel tartják. Ezekből ugyanis sok árulkodó adat szűrhető ki, hiszen a körözött személy telefont, bankkártyát használhat, gyógyszert válthat ki, esetleg egészségügyi ellátást vesz igénybe vagy épp a világhálón próbál kapcsolatba lépni ismerőseivel, családtagjaival. A bujkáláshoz ugyanis sok pénz kell, ezt pedig egyedül nehéz előteremteni. Ma, az informatika világában tehát nehéz nyom nélkül eltűnni. A rendőri szűrőmunkának ezért már csak egyik eleme az utcai igazoltatás.

Baracskai József, az MSZP megyei elnöke érdeklődésünkre elmondta: Őri András a Zuschlag-ügy kirobbanásakor, még 2007-ben megszüntette tagságát a párt egerszegi szervezetében, s más zalai MSZP-szervezetnek sem tagja.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!