Időközi polgármester választás Keménfán vasárnap

Polgármestert választanak vasárnap Keménfán; az időközi választást azért írták ki, mert a község polgármesterét pedig tavaly a bíróság elítélte. A választók 6 és 19 óra között adhatják le voksukat.

Horváth A. Attila

Keménfán 90-en szavazhatnak, s három független jelölt indul a tisztségért: Bulla Ottó, Dervalicsné Horváth Sarolta és Tornyos János Gergely. A korábbi polgármester megbízatása tavaly októberben szűnt meg, miután tisztségével összefüggésben a bíróság - egy híd újjáépítése kapcsán - jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és közokirat-hamisítás miatt jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.


Vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Hortobágyon is időközi polgármester választást tartanak, mert a település korábbi vezetője elhunyt.  
A 1314 választópolgár két szavazókörben voksol. A posztért öten indulnak: Fenyves József (MDF), valamint független jelöltként Szabó Gábor, Vágner Ferenc, Vincze Andrásné és Virágh Mihály.
A választók itt is 6 és 19 óra között szavazhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!