Bravúr: Továbbra is veretlen a Zalakerámia-ZTE KK! (nyilatkozatokkal)

A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a 16. fordulóban a Sopronnal mérkőzött meg. Az eddig veretlen zalai gárda nehéz feladatot kapott, de jól vette az akadályt, bár szó, mi szó az első rész nem a miénk volt, a félidő után viszont belehúztunk a triplákkal.

zaol.hu

A  Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a 16. fordulóban a Sopronnal mérkőzött meg. Az eddig veretlen zalai gárda nehéz feladatot kapott.
 - Az biztos, hogy nagyon fenik ránk a fogukat a hazaiak - mondta a mérkőzés kapcsán Völgyi Péter, a ZTE KK szakvezetője. Nem véletlenül, hiszen, a  házigazdák az idei bajnokságban mindössze egyszer szenvedtek vereséget hazai pályán. S noha a mieink veretlenek, bármi lehet Sopronban  

Nekünk jó, a  Sopronnak rosszul kezdődik a csata:  egyik nagy erősségük, Charles David Brooks civilben üldögél a kispadon.

I. negyed:
A zalaiak jól indultak, de 16-15-nél átvették a vezetést a Soproniak, akik innen jó játékkal remekeltek. Az első negyed végén 29-18-as végeredménnyel a Sopron vezet. A helyiek  meglepő formát hoznak, ami talán kicsit elbizonytalanította a zalaiakat.
Sopron- Zalakerámia-ZTE KK: 29-18

II. negyed:
A második játékrész első 2 percében 8 pontot szed össze a Sopron, míg a ZTE csak kettőt. Kicsit csillapult a Sopron támadása, a pontok is lassabban jönnek, de a Zalakerámia ZTE KK még mindig nagyon el van maradva. De láttunk már ilyent, a Körmend ellen is nagyon rosszul álltunk ilyen tájban, s mégis győzelemmel zárunk   4 perc van vissza, s  41-27-re vezet a Sopron. Trepák gyönyörűt  triplázott,  mintegy másfél perc alatt a 16 pontról 9-re csökkentette a különbséget a zalai csapat. A vége: 
Sopron- Zalakerámia-ZTE KK: 47-37

III. negyed:
Trepák harmadik triplájával kezdődött a III. negyed, s ezzel a távolság is csökkent a két csapat között.  Majd Kámán hármasával már 47-43  az állás. Határozott, célratörő lett a szünet után a zalaegerszegiek játéka a helyszínen levő mintegy 150 zalai szurkoló legnagyobb örömére. 47-45-nél Hinnant kihagy egy triplát, nincs zalai fölény, de még soproni pont sem született  az eltelt 3 perc alatt. Aztán mégis gyors egymásutánnal további előnyt szerez a Sopron. A zalaiak küzdenek nagyon, védekezésük összeszedettebb lett, s Baki Gergely egyenlít! 51-51.  Majd kicsivel több mint 6 perccel a negyed kezdése előtt 54-51-re vezet a Zalaegerszeg, s jönnek felfelé folyamatosan. A Sopron játéka alább hagy, ideges kapkodás érezhető a csapaton. 56-60 az állás nem sokkal a vége előtt, végül 58-61 a III. negyed. Pont annnyivel a   Körmendet verük egy hete...
Sopron- Zalakerámia-ZTE KK: 58-61

IV. negyed
Szorul a hurok. A Sopron elkezd feljönni, de a zalai gárda sem hagyja magát. Trepák negyedik triplájával 70-61-re vezet a Zalakerámia ZTE KK.  6 perc van még hátra... Halmai egy szép ejtéssel 63-ra hozza  fel a Sopront. Már csak négy perc van vissza, a két csapat között 74-69 az állás. A játék kicsit lelassul, a Sopron bevág egy triplát: 73-77.  Majd Hinnant 79-re hozza fel a zalaiakat. Haladunk szépen, előre... A soproniaktól Richardson ütközik, látványosan a földre veti magát, ez nekünk kedvez: 81-73. Alig másfél perccel a vége előtt gyors büntetők: Molnár mindkettőt bedobja: 81-75, de Wilson sem marad alul: 83-75. A Sopron kontráz, pontot szerez, de a mieink is küzdenek. Nem sokkal a vége előtt: 80:85-ös a zalai vezetés. Richardson kihagy egy büntetőt: 81:85.  Fél perccel a vége előtt Simon két büntetőjével: 81:87.  Végül: 83-89-es zalaegerszegi győzelem!  Bravúros menet, szép játék, veretlen a Zalakerámia ZTE KK!  Immár 16. alkalommal nem találtak legyőzőre a mieink.
Sopron- Zalakerámia-ZTE KK: 83:89


Völgyi Péter (Zalakerámia-ZTE KK, edző): Brooks nem játszott, így kicsit megnyugodott a csapat.  Viszont nem voltunk elég kemények az elején védekezésben, s ezt meg is mutatkozott  a játékon, illetve ezt  kihasználták  a soproniak.  Sok lepattanót elhagytunk az első negyedben, viszont a 3. negyedben feljavult a mutatónk, mi uraltuk a pályát, s ez elég is volt, hogy átvegyük a vezetést, onnan már magabiztosabban játszottunk, s Baki remek játék helyettesítette Wilson-t.

Meszlényi Róbert (Sopron, edző): A 3. negyedben Richardson öncélú játéka szétverte a csapatot, s utána már hiába küzdöttek a fiúk.

Tepák Zoltán (Zalakerámia-ZTE KK): Hasonló meccset hoztunk, mint a Körmend ellen a múlt héten. Az elején  kimaradtak a lepattanók, de a 3. negyedben már hoztuk a formát.

Baki Gergely (Zalakerámia-ZTE KK) : Kemény meccs volt, a triplák jót tettek nekünk. Brooks meglepett bennünket, de úgy vélem, hiányát sikerült pótolni a Sopronnak, hiszen nagyon jól indultak az elején. Arra törekedtünk, hogy 10 pontra zárkózzunk fel, mert innen már lehet fordítani. A lépés jól jött ki, sikerült felzárkóznunk és fordítani is.

A meccs legjobbja Kámán Tamás.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!