A ZTE FC nyert a Ligakupában, de a sorsa már riválisai kezében van (frissítve)

Lejátszotta idei utolsó mérkőzését a ZTE FC labdarúgócsapata, amely a Ligakupa szerdai mérkőzésén győzelemmel fejezte be az őszi szezont.

zaol.hu

ZTE FC-Kaposvár 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Király (Huszár, Kovács).
ZTE: Sipos  Kocsárdi (Turicsik 66. p.), Miljatovic, Kovács, Máté  Magasföldi (Sluka 69. p.), Barna (Petneházi 69. p.), Kamber (Kocsis 46. p.), Illés (Horváth A. 57. p.)  Balázs Zs., Rajcomar. Edző: Csank János.
Kaposvár: Horváth L.  Gujic (Hegedűs 46. p.), Gruz, Zahorecz, Bogdán (Vadas 79. p.)  Markovic, Pest K., Stanic (Kerekes 66. p.), Bőle  Reszli (Lambulic 46. p.), Szepessy. Edző: Prukner László.


Néhány perc késéssel kezdődött a találkozó, hiszen a Kaposvár a tervezettnél valamivel később ért Zalaegerszegre. A ZTE viszont alaposan belekezdett, a 2. percben a vendégek kapusa és a védők egymásra vártak, a labda elpattant közöttük, Rajcomar pedig kíméletlenül a hálóba vágta a labdát, 1-0. Egy perc múlva Balázs remek ütemű kiugratásából a holland támadó egyedül vezette a kapusra, aki mellett elgurított, viszont a kapufa közbeszólt... 

Nem kellett viszont túl sokat várni az újabb zalai gólra , az 5. percben egy jobb oldali beadás után Horváth kapus  Balázs Zsoltra tenyerelte a labdát, akinek testéről a hálóba pattant, 2-0. Sokkal többet támadott a ZTE, a Kaposvár csak a félidő derekán lett bátrabb, sőt, a 25. percben Markovic csúsztatása a felső lécen csattant.

Fordulás után az 53. percben szép támadás után Markovic gurított Sipos mellett a kapuba, 2-1. Tulajdonképpen ekkor lehetett volna azt gondolni, hogy akár izgalmassá is válhat a találkozón, azonban  Rajcomar a 61. percben a leshatárról kilépett, mellel átvette a labdát, és a kapust megelőzve emelt a kapuba, 3-1.  A ZTE FC csapatának innentől már tényleg nem kellett erőlködnie, hogy megtartsa előnyét, azért a    78. percben Pest közeli próbálkozását Sipos még bravúrral kiütötte.

A Ligakupában befejezte a csoportmérkőzéseket a ZTE FC, 16 pontot szerzett, ugyanúgy, mint  szerdán az egymással döntetlent játszó (0-0) Győr és a Videoton.  Utóbbi két csapatnak még hátra van egy-egy  mérkőzése, s ezek döntenek a csoport első kettő, továbbjutást érő pozícióiról.

Csank János:  "Könnyed játékkal nyertünk és hasonló volt a kezdés, mint  a Kaposvár elleni bajnoki találkozónkon, azzal a különbséggel, hogy most  értékesítettük helyzeteinket... Összességében tetszett a találkozó."

Prukner László: "Kicsit későn érkeztünk meg, talán emiatt is,  bent ragadtunk az öltözőben... Nekünk már nem volt továbbjutási esélyünk, ám elképzeléseinket megvalósítottuk, hiszen a pályára küldött fiatalok megszolgálták a bizalmat."


A ZTE FC együttese csütörtöktől pihenőre tér és majd január 6-án találkozik újra. Csank János a találkozó után elmondta, hogy a csapat tagjainak most teljes pihenőt rendelt el. December közepétől viszont már egy edzésprogram alapján egyénileg  készülnek  a játékosok, hogy  a januári kezdésre a labdarúgók is ráhangolódjanak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!